tiistai 4. lokakuuta 2011

Mukavaa syksyssä on...

... ainakin se, että lenkillä voi käydä ihan kaikessa rauhassa. Nytkin tehtiin lasten kanssa pitkä lenkki syystuulessa ja sateessa eikä tarvinnut väistellä muita lenkkeilijöitä. Kaksi isompaa polkee, nuorin istuu vaunuissa ja useimmiten nukahtaa päikkäreilleen siinä ihan vainvihkaa, sisällä kun tuo päiväunille meno on jo nykyisin aika takkuista. Parasta on lenkkeillä pienessä sateessa kaksin koiran kanssa, jolloin kuuntelen musiikkia kuulokkeilla ja mietin omiani.

Tänä syksyä innoistuin oikeastaan ensimmäistä kertaa eloni aikana askartelemaan myös kukkaistutuksia ikkunalaudoille. Kanervia ja syklaameita olen ostanut enemmän kuin laki sallii. Ainut mikä harmittaa on se, että syyskausi kestää niin vähän aikaa ja kohta on aika jo vaihtaa kukat havuihin. Äitini antoi parit valtavat kurpitsat jotka koristavat terasseja ja pienen possun kokoiset kesäkurpitsatkin päätyivät koristeiksi. 



Toisaalta on aika nääntävää, kun piha täyttyy lehdistä ja haravoinnista ei tunnu olevan mitään apua, piha näyttää hetkisen kuluttua tismalleen samalta kuin ennen haravoinnin aloitusta. Mutta koska lapset on kuitenkin ulkoilutettava, kuluu oma aika huomattavasti joutuisammin vaikka sitten haravan varressa kuin huvimajassa lasten leikkejä valvoessa. Joen läheisyydessä ei lapsia uskalla jättää valvomatta vaikka eipä tuo kovin paljon omia lapsia kiinnosta, suurempi vaara vierailevilla pikkutähdillä on tipahtaa penkereeltä.

Ei kommentteja: