sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kukkakaalikeitto

Viime viikkojen teemana on ollut erilaisten sosekeittojen valmistus. Muu perhe ei oikein sosekeittoja arvosta, mutta itse sitten näitä nautiskelen ja joskus pikkusiskokin poikkeaa kattilan ääreen. Suosikit on kukkakaalisosekeitto, punajuurisosekeitto vuohenjuustolla tuunattuna sekä porkkanasosekeitto. Myös suppilovahverokeitto on herkkua! Hakusessa on ollut täydellisen kukkakaalisosekeiton ohje ja tämä simppeli ohje on kivunnut suosikiksi, tosin etsintä jatkuu vielä:

2-3 kukkakaalia paloiteltuna
1/3 isosta purjosta
2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1½ Valio Koskenlaskija Kylmäsavuporo-sulatejuustoa
4 dl ruokakermaa
6 rkl vehnäjauhoja + 4 dl vettä

Kullota purjo pannulla. Keitä kukkakaaleja n. 10 min kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Lisää sulatejuusto sekä purjo ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää ja sekoita joukkoon vehnäjauho-vesi-suuruste ja keitä hetki sekoittaen. Silppua pinnalle vielä persiljaa.

En nyt kyllä ala valokuvailla tähän hätään kukkakaalikeittoani. Eiköhän suurin osa kansasta tiedä miltä se näyttää :-)

Huomenna saan ystävältäni Katariinalta pari ämpärillistä suppilovahveroita, joten niiden parissa askarrellen kuluu vapaapäivät!

Ei kommentteja: