torstai 27. syyskuuta 2012

I will survive...

Eilen olin iltavuorossa ja sen jälkeen uni tuli vasta kahdelta yöllä. Aikani kuluksi lueskelin lööppilehtien viimeaikaisia otsikoita ja tässä referaatti teillekin, jotka olette onnistuneet välttelemään totuutta: Ulkona hirvikärpäset levittää salakavalaa kuumetautia, söpöiset siilit salmonellaa. Jos kuvittelet olevasi turvassa sisätiloissa, niin olet väärässä, siellä puree luteet. Mikäli jostain syystä selviät ilman kuumetautia, salmonellaa tai lutikanpuremia, ei vaara ole ohi. Pikkulapsilla on erittäin hyvä todennäköisyys joutua joko läheisen tai vieraan aikuisen pahoinpitelemäksi, hyväksikäyttämäksi tai jopa tappamaksi, vastaavasti aikuisetkaan eivät ole turvassa lapsilta, joiden väkivaltaisuus on opettajien mukaan lisääntynyt hälyyttävästi, keskiverto kasivuotias kykenee pahoinpitelemään neljä aikuista. Jos jostain syystä olet onnistunut välttelemään hirvikärpäsiä, siilejä, lutikoita, lapsia ja aikuisia, tulee ilmastonmuutoksesta johtuva luonnonkatastrofi, joka pyyhkäisee mukanaan suuren määrän maailman väestöä.

Jep. Lisätään tähän vielä syksy, joka jonkun hämähäkkimiehen tai muun matelijaennustajan mukaan on tulossa, uskokaa tai älkää, sateinen! No shit Sherlock? 

Voisi kuvitella, että tänä aamuna kellon soidessa seitsemältä olisin ollut jokseenkin masentunut ja toivoton. Yöllä lähistöllä tapahtuneen putkiongelman seurauksena hanavesi oli valmiiksi kahvin väristä ja ulkona satoi ja sataa edelleen, ihan niin kuin se säämies yllättäen ennusti. Minäpä katson ikkunasta ulos ja ihasten naapurin vaahteran punaisia lehtiä, sytytän muutaman kynttilän ja teen suppilovahverokeittoa ruuaksi. Samalla kuuntelen, miten Neea 3v juoksee saparot viuhuen peilin eteen, katsoo itseään ilahtuneena ja yllättyneenä hihkaisee kirkkaalla pienen lapsen äänellään suoraan sydämestään lauseen "Kylläpä minä olen valtavan ihana tyttö!"


Kuvan kärpässieni ei liity tekstissä mainittuun suppilovahverokeittoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sie oot Katja hulvaton! Tarpeellinen tuo kuvateksti, ehdein jo huolestua perheenne terveydentilasa ;) Ellu

Katja kirjoitti...

Mieti nyt minkä tragikoomikon ykkönen minussa menettääkään, saan teiltä potkut, kun nauratan mummut hengiltä. Ja asukkaat ;-) Tarttis kai alkaa vaan täyspäiväiseksi kahvihuonefilosofiksi, muistanpa erään Ellun minulle sellaista pestiä joskus ykkösläisurani alussa suositelleenkin, hih.