perjantai 12. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsapasta

Sekä minä että äitini innostuttiin kasvattamaan tämänkin kesän aikana kesäkurpitsaa ja nyt niitä pukkaa siihen tahtiin, että ei ehdi edes syödä kaikkia. Olen vetänyt niitä jos jonkinlaisten kasvispaistosten seassa sekä ihan raakana salaatin sijaan. Jo viime kesänä sain työkaverilta vinkin tehdä kesäkurpitsapastaa. Olen yrittänyt vähentää mahaongelmien vuoksi viljatuotteita niin että syön pari palaa ruisleipää ja annoksen kaurapuuroa päivässä, jonka vuoksi tämä pasta on hyvä viljaton versio perinteisen pastan tilalle lämpimällä aterialla. Vähän muokkasin reseptiä kun kasvimaalla kasvaa valkosipulia, basilikaa ja persiljaa ja tämmöistä on tullut vedeltyä hyvällä ruokahalulla;



Kesäkurpitsapasta (yhdelle)
1 kesäkurpitsa
voita
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi (toi on sellainen ungefär, ihan oman maun mukaan vaikka koko valkosipuli...)
suolaa
basilikaa/persiljaa
mustapippuria/sitruunapippuria
Vuole kesäkurpitsasta juustöhöylällä, raastimella tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. On ihan makuasia haluaako käyttää kurpitsan kuorittuna vai kuorien kanssa, itse tykkään, että kuoret on mukana, on huomattavasti värikkäämpi ja rapsakampi annos. Siemenosa kannattaa heittää menemään. Kuullota pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa murskattu valkosipuli. Lisää kesäkurpitsa ja kypsennä pari minuuttia. Mausta. 
Olen heittänyt sekaan ½-1 rkl tuorejuustoa tms. ja hiukan kinkkua, jauhelihaa tai savulohta jolloin ateriasta on tullut oikein täyttävä.

PS. En ottanut kuvaa, luotan siihen, että suurin osa tajuaa miltä näyttää suikaloitu kesäkurpitsa... 

Ei kommentteja: