keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Aivokramppeja

On ollut kovasti hiljaiseloa tällä rintamalla. Aloitin nimittäin uudessa työpaikassa kolmisen viikkoa sitten ja tuntuu, että aivot on vähän ylikuormittuneet kaikesta uudesta. Niin paljon muistettavaa, niin paljon opittavaa, niin paljon uusia juttuja joista tavallaan tajuaa, että ei vielä niistä tiedä, mutta osaa aavistaa, että tässä mitä nyt hallitsen ei ole vielä läheskään kaikki. Asioita joita voi oppia vaan tekemällä. Juuri kun luulee, että on joku käsitys kokonaisuudesta, huomaa, että ei peffa, mistä tämäkin taas tuli, mistä tämän olisi voinut tietää. Ei siinä kaikki, että pysyy muistissa peruslääkkeenjakoajat, mutta sitten on vielä jotain lääkkeitä joita harvoilla menee niiden vakiaikojen ulkopuolella, sitten kun toiset asukkaat herää myöhemmin kuin toiset niin koko ajan pitää muistaa, että kuka on jäänyt vielä ilman. Pitää muistaa tilauspäiviä, nimiä, kaikenmaailman pieniä juttuja jokaisen asukkaan kohdalla. Onhan paljon juttuja listoissa ja kalentereissa. Ohje 1: muista katsoa listaa/kalenteria.

Sitten, kun on jotenkin työvuorosta taas selvinnyt ja pää on taas täynnä uutta ja vanhaa, jatkuu sama muistaminen kotona; Muista hakea Veera iltiksestä, Neea ja Matias ryhmiksestä. Muista täyttää ja palauttaa koulusta tulleet laput, tarkista onko hoidosta tullut jotain kirjelmiä joita pitää palauttaa. Tarkista työvuorosi, tarkista, että olet ilmoittanut hoitopäivät hoitoon, iltikseen milloin Veera on siellä. Muista minä päivänä kukin perheenjäsen on harrastuksissaan. Muista antaa nuorimmaiselle lääkkeet oikeaan aikaan, huolehdi, että hoidossa antavat lääkettä. Muista ruokkia koira ja pupu, kalatkin nauttivat joskus muustakin ruuasta kuin akvaarion levästä. Muista soittaa/tekstata/kirjoittaa ystäville, huolehtia, että he tietävät, että ovat sinulle tärkeitä. Muista mihin aikaan seuraavana päivänä Veera menee kouluun, tarkista, että pikkuinen koululainen on tehnyt läksyt. Muista laittaa aamuksi sisä- ja ulkovaatteet valmiiksi, jotta aamu ei olisi kaaosta. Laita itsellesi kahvinkeitin lataukseen, tee aamupala jääkaappiin itsellesi ja Veeralle. Muista käydä kaupassa, muista tarkistaa, mitä kaapeista puuttuu. Muista, että koska nyt on elämä vaihtunut ilta- ja yövuorovoittoisesta aamuvuoroksi, pitää mennä nukkumaan ajoissa, jotta jaksaa herätä kellon soidessa viideltä. Muista kurkata pyykkikaappiin joka ikinen päivä, sillä siellä on joka ikinen päivä koneellinen kaksi pestäväksi. Muista huomioida puolisoasi, sillä ilman huomiota paljon kovin tärkeää kuihtuu hiljalleen pois.

Tärkeimpänä: Muista myös itseäsi. Muista ottaa aikaa omalle jaksamiselle, huolehtia, että salilla tulisi käytyä edes se neljä kertaa ihan oman hyvinvointisi takia. Ulkoile. Anna itsellesi lupa rötvätä joskus sohvallakin ja laittaa aivot nollille katsomalla lempisarjaasi. Muista kehittää kärsivällisyyttäsi myös kotona. Muista, että muillakin on paljon muistettavaa ja koita olla tuskastumatta jos joku toinen ei ole muistanut jotain, sillä sitä ymmärrystä toivoisit myös itseäsi kohtaan. Meillä kaikilla on paljon muistettavaa. Eilisen salin jälkeen en muistanut venytellä (enkä monasti muulloinkaan). Sen muistin sitten tänään, kun nousin sängystä. Ennen kaikkea omalla kohdallani: Muista ottaa aamuisin e-pilleri, muuten tulee vielä lisää muistettavaa.

Onneksi alushousupaketissa oli tämä ohje muistuttamassa pesusta. Olisi muuten unohtunut.

Ei kommentteja: